Vibor Čerič i Stanislav Habjan

buy Latuda online cod http://midequalitygroup.co.uk/events/list/?tribe-bar-date=2026-11-13 KAFKA I SIN
recital za ticu črnu

Pjesnički recital, glazbeni performans, umjetnička predstava, ludička književna svečanost… Sve te opisne odrednice vrijede za ovo intimističko autorsko obraćanje črnoj tici, stvarnoj osobnosti davno izgubljenog prijatelja i stilskoj figuri koja pokriva cijelu lepezu univerzalnih ljudskih iskustava nesreća, tuga i gubitaka.

Sasvim slučajno, kad bi slučaj postojao, vrsta te ptice prezime je velikog europskog pisca u godini koja zaokružuje čitavo stoljeće od njegove smrti. 

Pjesme i priče kojima glazbenik Čerič i pripovjedač Habjan govore svojim suvremenicima o ljubavi i o smrti, o doktoru Kafki i o sebi samima, smiješne su i tužne, jutarnje i noćne. ”Te vas pjesme brzo uvuku u svoj svijet i učine da se radujete vjetrovima i zračnim strujama, levitiranju i  neočekivanim odredištima koja se iznenada pojave i izazovu slatku vrtoglavicu”, pisao je Krešimir Bagić o prvim tekstovima za pjevanje Stanislava Habjana, 2021. U novim takvim tekstovima u sklopu ove izvedbe, Franz Kafka sudionik je i svjedok, savjest i zrcalo, prijatelj i učitelj.

U performansu gostuju i glazbenici Nina Bajsić, Maja Rivić, Ljubica Gurdulić, Marko Golub, Antoan Perković… Izvedba u trajanju od 35-40 minuta uključuje projekcije i ozvučenje.