Tamara Sekulić

buy Ivermectin australia Kontemplacija, 2024.
kombinirana tehnika (fotografije 29x42cm, terakota)

Rad naziva „Kontemplacija“ čine četiri fotografije i serija reljefa u terakoti. Prezentirana cjelina govori o ranjivosti i transcendentnosti. Fotografije u krupnom planu prikazuju ožiljke vidljive na tjelu vlastitoga psa uzrokovane teškim ozljedama naletom automobila. Potaknuta događajem, u borbi za njegov opstanak, autorica istodobno iznova proživljava i osjeća vlastita tjeskobna iskustva uzrokovana osobnom prometnom nesrećom. U periodu matrescencije, procesuiranjem dvije situacije bliskih okolnosti aktivira se potisnuta trauma ali i intenzivan osjećaj poistovjećivanja i povezanosti sa drugim živim bićem na emocionalnoj i fizičkoj razini Vizualno taktilnim kontaktom kroz proceduralne faze grebanja, utiskivanja, stezanja i ubadanja glinenog materijala, tragovi interpretiraju intrizično iskustvo povezano kontrapunktom iskustva životinje. Različite konveksno konkavne udubine i strukture na reljefima svjedoče o dinamici i nepredvidivosti stanja postojanja i jednog i drugog entiteta . Mjesta vidljive traume u svojem krajnjem dijalogu navode na stanje iscjeljenosti kroz prihvaćanje situacije sa svim mogućim ishodima.

buy Lyrica in dubai Biografija

TAMARA SEKULIĆ (1991). Diplomirala je 2017.g. pri odsjeku Likovne kulture-modul kiparstvo, Umjetničke akademije u Osijeku, te stekla zvanje magistre edukacije Likovne kulture. Uz žirirane skupne izložbe, predstavila se i samostalno izložbama u Galeriji Mali likovni salon KC Novi Sad 2024. / Galeriji K2, Križevci 2024./ Galeriji Idealni Grad, Zagreb,2022.g./ Galeriji Događanja, Zagreb, 2020.g./ Galeriji SC-Kiosk,Zagreb,2020.g./ Galeriji NMG@Praktika, Split, 2019.g., te 2018.g. u Galeriji Kazamat Osijek (s Andrejem Tomićem). Aktivno sudjeluje na umjetničkim projektima, rezidencijama i simpozijima. Članica je HDLU-a Istok u Osijeku.
Zaposlena je kao nastavnica Likovne umjetnosti i kulture. Izražava se kroz medij skulpture, objekata, prostorne instalacije i crteža. Živi i radi u Osijeku.