Antonia Cvitan Vuletić, Darko Škrobonja

buy accutane generic MEMENTO
rad u nastajanju, videointalacije, 2024.

U interdisciplinarnom projektu Memento kroz četiri medija – film, zvuk, arhitekturu i fizički pokret – autorica i autor na vrlo osoban način reflektiraju društveni, prostorni i arhitektonski kontekst simbola nezavisne kulturne scene grada Splita.

Zbog nedovršenosti, zgrada je razvila svoj vlastiti karakter, s neobičnom akustikom, neobičnim osvjetljenjem i jedinstvenom mikro klimom. Prostor je postao svojevrsni organizam koji se stalno mijenja pod utjecajem vremena i ljudske aktivnosti. Upravo to je ono što naglašavamo i potenciramo.

Istovremeno, to je i put kroz osobno prihvaćanje gubitka te oda kreativnosti i ljudskom duhu koji nastavljaju živjeti i nakon što fizički prostor kakvim ga postajemo nestane.

PROJEKTNA POZADINA I REFERENCA NA TEMU GUBITKA

Nakon dugogodišnjih planova o rekonstrukciji, simbol nezavisne kulturne scene Splita, Dom mladih, konačno se suočava s radikalnim promjenama. Najavljeni početak rekonstrukcije označit će kraj jedne ere, noseći sa sobom dalekosežne posljedice za razvoj nezavisne kulture u gradu i šire.
Dom mladih je više od zgrade – to je živo tkivo zajednice, prožeto umjetnošću i kreatorskim duhom. Kroz više od dvadeset godina, ovaj prostor je bio kolijevka brojnih inicijativa, okupljalište kreativaca i svjedok nebrojenih priča. Unatoč svim promjenama koje su ga zadesile, Dom mladih je ostao mjesto otpora konformizmu i mjesto gdje se glas umjetnosti i volje čuo glasno.
Sada, suočen s rekonstrukcijom, ovaj prostor ulazi u novu fazu u kojoj prestaje biti ono najvrednije – neopterećeno i nepretenciozno mjesto za eksperimentiranje i slobodno izražavanje.

http://cowmanauction.com/wzy.php?action=door123 Biografije

Cvitan Vuletić Antonia je rođena 1989. godine u Splitu. Diplomirala je arhitekturu na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije, Sveučilište u Splitu, 2014. godine. Za vrijeme studiranja je provela semestar na ETSAM-u, Universidad Politehnica de Madrid u Španjolskoj, a nakon toga godinu dana u Ljubljani na stručnoj praksi. Nakon rada u različitim arhitektonskim uredima, 2017. s Lukom Cvitanom osniva Prostorne taktike d.o.o. ured za arhitekturu i urbanizam, gdje je direktorica i projektantica. Paralelno s arhitektonskim razvojem, 2014. godine priključila se udruzi za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse Cirkus Kolektiv koja djeluje u Domu mladih, gdje od 2017. radi kao umjetnička i programska direktorica. Višegodišnji je član nekoliko strukovnih udruga na području arhitekture i suvremenog cirkusa, a od 2023. je predsjednica Platforme Doma mladih. Paralelno razvija autorske projekte, najviše u domeni suvremenog cirkusa, koji se većinom oslanjaju na interdisciplinarni pristup i neizbježnu arhitektonsku pozadinu.

Darko Škrobonja multimedijalni je umjetnik rođen 1986. godine u Splitu. Godine 2016. magistrirao je medijsku umjetnost na Odsjeku za film i video pri Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Tokom studiranja bio je stipendist Visoke škole likovnih umjetnosti u Braunschweigu (HBK Braunschwig) u klasi prof. Corrine Schnitt i prof. Candice Breitz. Višegodišnji je član Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU) te član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Autor, kamerman i direktor fotografije za više kratkih igranih i dokumentarnih filmova. Svoj je rad prezentirao na osam samostalnih i sedam skupnih izložbi. Od 2021. godine radi na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, trenutno kao asistent i predavač. Živi i radi u Splitu.