Kristina Kamala Babina

buy Lyrica online australia Arakkonam Transformacija tugovanja
/arhiviranje cvijeća i papirnatih fragmenata/herbarij na drugačiji način/
radionica izrade papira i kolaža

Likovna umjetnica Kristina Kamala Babina, nagrađena je na prošlom Festivalu prvih za rad Verdigris: o ženskom radu i umjetnosti, ove godine se predstavlja prvim radom u mediju kolaža (ručno izrađeni papir s dodacima) pod nazivom Plavi cvijet/blue flower, motiviran sjećanjem na dragu prijateljicu.

Na radionici će polaznici naučiti izraditi svoja transformirana sjećanja kroz ručno rađeni papir od recikliranog papira i biljnih vlakana u koji će po želji moći dodati: dijelove različitog suhog bilja – cvijeće, latice, lišće, sjeme i/ili fragmente papira/fotografija/dokumenata koji nisu u potpunosti usitnjeni i tako stvoriti kolaž čiji elementi postaju sastavni dio površine. Papir može biti završeni rad, a može se koristiti kao podloga za daljnje intervencije bojama, crtežom, pisanjem i slično.

Polaznici mogu donijeti svoj papir koji bi htjeli reciklirati i na taj ga način „arhivirati“ u strukturi novog lista papira. Isto tako mogu donijeti svoje prešane biljke ili suho cvijeće koje se može koristiti za papir. Poželjno je donijeti svoju pregaču. Broj polaznika je ograničen. Prijave na festivalprvih@gmail.com s naslovom: Prijava za likovnu radionicu.